Deborah Ann (Debbie) Harry, beter bekend als de zangeres van de popgroep Blondie, mag vandaag 68 kaarsjes uitblazen op haar verjaardagstaart. Eind jaren ’60 zette ze haar eerste stappen in de muziekwereld in de folkgroep The Wind in the Willows. In de jaren ’70/’80 brak ze echt door met Blondie waarmee ze een aantal enorme hits scoorde als ‘Call Me’, ‘Atomic’, ‘Heart of Glass’ en natuurlijk de nummer 1 hit ‘Denis’.

Buiten haar muzikale carriére speelde ze ook in een aantal films. Na een aantal bijrolletjes in kleine producties maakte ze in 1979 haar serieuze debuut in de film ‘Union City’. Tientallen filmrollen zouden volgen, waaronder die in David Cronenbergs ‘Videodrome’ (1983), John Waters’ ‘Hairspray’ (1988), ‘Satisfaction’ (1988) en ‘My life without me’ (2003). In 1998 maakte ze met haar band Blondie een comeback met het album ‘No Exit’. Het nummer ‘Maria’ stond toen in 14 landen op nummer 1.

Binnenkort mogen we weer een nieuw album van Blondie verwachten. Deborah heeft laten weten dat er een nieuw album aan zit te komen met de titel ‘Ghosts of Download’. Over de tracklist en wanneer het album in de winkels zal liggen is nog niets bekend. Op hun officiële Facebook pagina is een mysterieus te lezen, “Next album, recording, collection of music is called: {{{{{ GHOSTS OF DOWNLOAD }}}}}”. Recentelijk speelde de band tijdens diverse concerten een aantal nieuwe nummers te weten: ‘Rave’, ‘Winter’, ‘I Want to Drag You Around’, ‘A Rose by Any Name’, ‘Sugar on the Side’ en ‘Take Me in the Night’. Hun laatste album ‘Panic of Girls’ dateert uit 2011. Woensdag 10 juli aanstaande geeft Blondie een concert in Paradiso.

Deel: