Als de luchtkussens van de kindermiddag worden opgerold en de jonge Blerickse muzikanten van The Next Generation het laatste foutje in hun stoomvoorziening wegpoetsen schijnt de zon. Het is goed vertoeven op het Lambertusplein. Het is vrolijk en gemoedelijk en het jonge talent Cas Ronckers wordt terecht met open armen ontvangen. De Limburgse singersongwriter Cynthia James trekt vervolgens weer de aandacht naar het andere podium aan de overkant.

De avond wordt ingeluid door de powerrockers van Audio Pilots en een ijzersterk optreden van The New Shinning. Rilan & The Bombardiers krijgen de handen op elkaar met een heerlijk set van funk, rock en soul. Terwijl Jo Harman lof oogst met haar prachtige stem verzamelen zich de eerste mensen voor het hoofdpodium. Vol spanning voor de spectaculairste slotact die het Zoks ooit gekend heeft. Feuerengel benadert Rammstein met een akelige precisie in sound en presentatie. De vonk slaat over en zo veroveren de Duisters voor één nacht Venlo. Er zal nog wel even over nagepraat worden.

Deel: