Decorontwerper en architect Mark Fisher, de man die verantwoordelijk is voor de prachtige podiumontwerpen voor de Rolling Stones, Pink Floyd, U2 en anderen in de afgelopen 25 jaar, is gisteren overleden in een Londens hospice op 66-jarige leeftijd.

Met zijn firma Stufish heeft Fisher sinds 1989 elke Stones-podium aangekleed, geholpen Pink Floyd’s enorme productie voor The Wall te bouwen, en was grondlegger van het baanbrekende decorontwerp voor U2’s 2009 360 ° Tour. Fisher leende ook zijn expertise en creativiteit aan theaterproducties zoals ‘We Will Rock You’ en Cirque du Soleil ‘Ka’ en Viva Elvis.

Fisher was zelfs de senior ontwerper voor de openings- en slotceremonie van de Olympische Spelen in Beijing in 2008, en werd benoemd tot een van de drie uitvoerende producenten voor de plechtigheden op Olympische Spelen in Londen van afgelopen zomer. “Zijn werk beïnvloed niet alleen de collega’s en de medewerkers met wie hij werkte, maar verraste en verblijde de vele miljoenen mensen wereldwijd die zijn creaties hebben aanschouwd,” zo staat op de website van Stufish.

Deel: