Er komen  de laatste jaren veel goede en talentvolle zangeressen uit Engeland die hun inspiratie uit de soul, blues en jazz halen, zoals Amy Winehouse, Joss Stone en Adele.

Aan dit lijstje kunnen we zeker Jo Harman uit Brighton toevoegen, die een opwindende mix van blues, roots, gospel en soul brengt.  Haar bijzondere stem, haar podium persoonlijkheid en de songs die je diep raken. Zoals ‘Sweet Man Moses’, over de plotselinge dood van haar vader dat ze speciaal voor haar broer heeft geschreven, laat zien dat ze een  ‘special one’  is. De laatste maanden is haar carrière in een stroomversnelling gekomen  door zeer positieve recensies in Engeland  en optredens op het prestigieuze Cheltenham jazzfestival en bij de BBC, en supports in Nederland voor uiteenlopende acts  zoals Don McLean, Cranberries, Mick Hucknall (Simply Red) en Johnny Winter.

Dit festivalseizoen is ze al geboekt voor zo’n 20 festivals in de UK en een aantal in Europa, waaronder Parkpop in Den Haag op 30 juni en Culemborg Blues op 24 augustus.

Op 23 september brengt V2 Records haar debuut album ‘Dirt On My Tongue’ uit. De releaseparty van dit album vind op 20 september plaats in de Kleine Zaal van Paradiso.

 

Deel: