Het komt de laatste tijd niet meer zo vaak voor dan jaren geleden, maar Agnes Obel heeft inmiddels meer dan 25.000 exemplaren van haar debuutalbum ‘Philharmonics‘ verkocht in Nederland. Obel ontving zaterdag daarom een gouden plaat tijdens het uitverkochte Best Kept Secret Festival, waar zij zelf eerder die dag optrad. Obel werd al spoedig na haar debuut in de harten van het Nederlandse publiek gesloten. Niet alleen zijn er meer dan 25.000 albums over de toonbank gegaan, ook verkochten haar shows in Nederland steevast uit, waaronder de Rabozaal in Amsterdam en Vredenburg in Utrecht. Het album sloeg in als een bom en ging in Europa 450.000 keer over de toonbank. Daarnaast ontving ze lovende recensies in de pers, niet alleen over haar sprookjesachtige debuut, maar tevens over haar liveoptredens op oa Eurosonic Noorderslag, Lowlands en Motel Mozaique.

De Deense Agnes Obel komt op 27 september met haar nieuwe album ‘Aventine’. Dit is de opvolger van ‘Philharmonics’. In Denemarken behaalde het album vijf keer platinum maar ook in Frankrijk en België behaalde het album de platinum status. Daarnaast nam Obel in eigen land vijf Deense Music Awards mee naar huis en won ze een European Border Breakers Award, een award voor artiesten die met hun eerste internationaal uitgebrachte album succes in het buitenland behalen.

Deel: