De mannen van Pink Floyd waren er op tegen dat hun muziek beschikbaar zou zijn via de diverse media. Ze waren nogal aan de late kant met hun muziek toe te voegen aan de diverse download websites, en eisten zefs dat alleen hun volledige albums te downloaden waren voor de fans, die op zoek waren naar hun favoriete nummers. Ook via de nieuwe streaming media services was het aanbod laag, nu is daar verandering in gekomen.

Vorige week liet de band via hun website het volgende weten: “Pink Floyd heeft via Spotify het nummer ‘Wish You Were Here’ ter stream aangeboden. Het nummer is nu wereldwijd beschikbaar. Zodra ‘Wish You Were Here’ 1 miljoen keer gestreamed is, zal de hele catalogus van Pink Floyd beschikbaar gemaakt worden, inclusief alle studio albums en de officiële live albums”. De 1 miljoen streams zijn intussen bereikt, albums waaronder de recentelijk uitgebrachte Experience Editions van ‘Dark Side of the Moon, ‘Wish You Were Here’ en ‘The Wall’ zijn nu voor iedereen beschibaar. Bezoek de website van Spotify voor meer informatie.

Deel: