Vandaag verschijnt de boxset die voor het eerst inkijk geeft in de archieven van de Chic Organization. Meervoudig Grammy Award winnaar Nile Rodgers – momenteel in het nieuws door zijn grote hit met Daft Punk – richtte samen met Bernard Edwards in 1976 de legendarische Chic Organization op. Samen schreven en produceerden zij vele nummer één hits en werden ze al snel de grootste hitmakers sinds Motown. Twee jaar na het begin van de Disco ontbonden Edwards en Rodgers The Chic Organization, maar bleven zij spelen en produceren. Rodgers werd de grootste popproducer van de jaren tachtig. Zo schreef hij de nummer één hits Let’s Dance van David Bowie en Like a Virgin van Madonna.

De 4CD-box bevat Chic’s grootste hits en beste nummers, outtakes, remixes (vijf nummers zijn geremixt door de Franse DJ Dimitri from Paris) en verbluffende niet eerder verschenen tracks plus een 20 pagina tellend booklet met foto´s, allemaal onder toezicht van Nile Rodgers zelf.

De carrière van Nile Rodgers is één van de meest duurzame en productieve in de muziek. De nummer één hit Le Freak  is de best verkochte single aller tijden van platenlabel Warner Brothers. Rodgers – zelf ook een begenadigd gitarist – heeft onder andere nummers geschreven, geproduceerd en gespeeld voor Madonna, David Bowie, Diana Ross, Eric Clapton, de Vaughan Brothers, Mick Jagger, Duran Duran, Britney Spears, Sting, Seal, Sister Sledge, B52´s, Jeff Beck en INXS. Er wordt gezegd dat Nile´s muziek de meest gesamplede muziek aller tijden is. Zo is zijn muziek gesampled door onder andere de Sugarhill Gang, Will Smith, Puff Daddy, Notorious BIG en Faith Evans.

Deel: