Eagle Rock Entertainment brengt in de maand juni Aerosmith’s ‘Rock For The Rising Sun’ uit. Gelijktijdig zullen er zowel een DVD, Blu-ray en meerdere digitale formats uitkomen. ‘Rock For The Rising Sun’ is de band’s eerst live video release in 9 jaar sinds ‘You Gotta Move’ (2004) en biedt een uniek document over het leven “on the road” met Aerosmith gecombineerd met magnifieke live optredens tijdens de band’s tournee door Japan.

Op ‘Rock For The Rising Sun’ staan klassiekers als ‘Love In An Elevator’, ‘Livin’ On The Edge’, ‘Last Child’, ‘Walk This Way’, ‘Draw The Line’, ‘Sweet Emotion’, ‘Hangman Jury’ en nog veel meer, met materiaal van de diverse concerten tijdens deze tournee. Als bonus zitten er extra live tracks bij; ‘Lick And A Promise’ opgenomen in het Hiroshima Green Garden Arena en ‘One Way Street’ van het concert gehouden in de Tokyo Dome.

In maart 2011 werd Japan getroffen door een zware aardbeving, een monsterachtige tsunami en de daaropvolgende meltdown van de Fukushima kerncentrale. In de hersft van datzelfde jaar, ondanks de onveilige situatie, bracht Aerosmith hun tournee naar Japan, een land waarmee ze altijd al een bijzondere band hadden. De Japanse fans kwamen massaal op het concert af en Aerosmith beloonde ze met een van hun beste concerten ooit. Deze film volgt de band tijdens deze tour gecombineerd met volledige live tracks met opnames van achter de schermen die soms zowel ontroerend, emotioneel en op andere momenten humoristisch en onthullend zijn. Meer dan alles laat de film de relatie tussen de Japanse fans met Aerosmith en hun muziek zien.

Deel: