Met de single ‘One Life’ scoort het Noorse duo Madcon momenteel een enorme hit in Europa. Het nummer is een samenwerking met Kelly Rowland en is geproduceerd en mede geschreven door Tjeerd Oosterhuis. ‘One Life’ staat op #1 in Noorwegen, op #8 in de Duitse single chart en zal volgende week in Nederland uitgebracht worden. Madcon was eerder dit jaar 4 dagen in Nederland om met Tjeerd te werken aan de track. De videoclip is opgenomen in Los Angeles.

Tjeerd Oosterhuis werkte eerder al succesvol samen met Madcon. In 2010 werd het nummer ‘Freaky Like Me’ uitgebracht. Deze single werd bekroond met de Gouden status in Duitsland en 4x Platina in Noorwegen. Deze samenwerking is het duo zo goed bevallen, dat voor deze single weer voor Tjeerd gekozen.

Madcon over ‘One Life’ : “One Life is one of the strongest pop sounding tracks we have ever made. It’s a catchy song, with depth of lyrics, and an amazing guest performance from Kelly Rowland. We really feel this record has potential for mass appeal, and we are so proud. We can’t wait for the world to hear it.”

Kelly Rowland:”I love the song, I love the fact that I get the chance to do something positive and fun, and it’s still fly! It’s fresh. And I’m loving the fact that I get the chance to collaborate with Madcon. I’m always excited about collaborations with new artists. ” Tjeerd Oosterhuis: “Ik ben super vereerd dat ik met dit soort wereld-sterren mag werken, de samenwerking verliep heel goed , ook ben ik erg trots op het eindresultaat! Dat ‘One Life’ bij zo’n groot publiek een kans krijgt is fantastisch ! ”

Tjeerd Oosterhuis is een graag geziene producer in Nederland. Met zijn eigen muziekproductiebedrijf “D.E.M.P.” (Double Easthouse Music Productions was hij onder andere hij betrokken bij Het Junior Songfestival (4x de internationale inzending) en The Voice of Holland. Ook heeft hij vele nummer #1 hits op zijn naam staan. Recente successen boekte hij dit jaar met de nummer 1 noteringen van de albums van Kinderen voor Kinderen en Sandra van Nieuwland.

Deel: