Op 27 september 2013 verschijnt Anneke van Giersbergen’s nieuwe album. De nog titelloze langspeler zal op 23 augustus worden voorafgegaan door een single met bijbehorende clip. Een Europese tournee start midden oktober en wordt begin november afgesloten met 6 optredens in Nederlandse clubs.

Van Giersbergen zocht voor dit album de samenwerking met songwriter & producer Arno Krabman en nam de nieuwe songs op met de leden van haar live band. Anneke zegt hierover: “Ik wilde heel graag weer eens met een groep muzikanten in de studio aan een album werken. Dat lijkt logisch, maar tegenwoordig wordt er, deels omdat het technisch mogelijk is, veel op afstand gewerkt en minder samen opgenomen. We hebben een uniek bandgeluid vast weten te leggen, dat mede ontstaan is door intensief touren met deze groep muzikanten. Daarbij hebben producer Arno en ik ontzettend veel aandacht aan de kwaliteit van de liedjes besteed. Ik ben dan ook ontzettend gelukkig met het niveau van de nieuwe songs”.

Wanneer Anneke van Giersbergen in 2007 een solocarrière start, is ze maar liefst 13 jaar het boegbeeld van metalpioniers The Gathering geweest. Ze brengt met haar nieuwe band Agua de Annique in vlot tempo een aantal albums uit, die haar direct als solo-artiest op de kaart weten te zetten en zowel door pers als publiek goed ontvangen worden.

In januari 2012 brengt ze “Everything Is Changing” uit onder haar eigen naam. Met dit album bereikt Van Giersbergen een nieuwe mijlpaal in haar prille solocarrière en dit levert haar dan ook Edison nominaties op in de categorieën “beste zangeres” en “beste album”.

Live tourt Anneke van Giersbergen met veel succes door binnen- en buitenland. Haar “Everything Is Changing”-tour heeft de afgelopen anderhalf jaar meer dan 25 landen aangedaan, waaronder de UK, Duitsland, Frankrijk en verschillende Zuid-Amerikaanse landen.

Op haar nieuwe album schittert Anneke onder andere door haar veelzijdigheid. Van intieme ballades tot euforische stationrock, met het altijd herkenbare emotionele stemgeluid van Van Giersbergen als sprankelend middelpunt.

OKT 16 2013  Zentrum Altenberg    OBERHAUSEN    DE
OKT 17 2013  Underground     KEULEN   DE
OKT 18 2013  Colos-Saal     ASCHAFFENBURG   DE
OKT 19 2013  Jazz Café     LONDEN    UK
OKT 20 2013  Metal Female Voices Fest   WIEZE     BE
OKT 22 2013  Backstage     MÜNCHEN    DE
OKT 23 2013  PMK      INNSBRUCK    AU
OKT 24 2013  La Salumeria della Musica   MILAAN    IT
OKT 25 2013  La Laiterie     STRAATSBURG   FR
OKT 26 2013  Divan du Monde     PARIJS     FR
OKT 27 2013  Galery      PRATTELN    CH
OKT 29 2013  Knust      HAMBURG    DE
OKT 30 2013  Kleine Freiheit     OSNABRÜCK    DE
OKT 31 2013  Melkweg     AMSTERDAM    NL
NOV 01 2013  K17     BERLIJN   DE
NOV 02 2013  Stadthalle    STEINHEIM   DE
NOV 06 2013  Doornroosje     NIJMEGEN    NL
NOV 07 2013  Tivoli de Helling    UTRECHT   NL
NOV 08 2013  Effenaar     EINDHOVEN    NL
NOV 09 2013  Hedon      ZWOLLE   NL
NOV 10 2013  Rotown     ROTTERDAM    NL

Deel: