Van 24 mei t/m 02 juni 2013 vindt in Groningen het Time Shift Festival plaats. Aanleiding is het eeuwfeest van de première van Le Sacre du Printemps van Igor Stravinsky. Het festival is een ode aan Stravinsky die nieuwe perspectieven schetste, verschuivingen in wetmatigheden in de vorm vond en vernieuwing in de 20ste-eeuwse kunst bracht.
Is het na een eeuw van constante vernieuwing nog steeds mogelijk nieuwe inzichten, andere antwoorden, verassende uitdrukkingsvormen te vinden? Het cultuurfestival Time Shift presenteert daarop verschillende antwoorden in de volle breedte van cultuur: muziek, theater, literatuur, film, dans, beeldende kunst, performances, installaties en publieke discussies. Tien dagen lang is een veelzijdig programma van producties te beleven met niet alleen nieuwe klankkleuren, het doorbreken van theatrale wetten, onvoorspelbare ensceneringen en ongebruikelijke combinaties, maar ook ontroerende terugblikken en een eerbetoon aan Le Sacre. De activiteiten zijn zowel in Groningen als net daarbuiten te vinden: in onder andere theaters, concertzalen en musea, maar ook in de openlucht en op onverwachte locaties zijn festivalonderdelen geprogrammeerd.

Het Time Shift Festival maakt de kracht van de Groninger culturele instellingen zichtbaar en laat zien dat Groningen een creatieve omgeving is met een breed en belangwekkend cultureel aanbod. Met grote energie en in samenwerking realiseren de 17 deelnemende Groninger kunstinstellingen hun bijdrage. Het resultaat is een hommage aan Le Sacre en de doorbraak die oor, oog, ziel en verstand prikkelt. Dit festival levert een bijdrage aan de zoektocht naar antwoorden op de grote vragen van onze tijd ‘Wie zijn wij?’, ‘Hoe willen wij met elkaar samenleven?’ en ‘Wat verwachten wij van de toekomst?’.

Deelnemers aan het Time Shift Festival zijn: Noord Nederlands Orkest, Groninger Museum, Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni, Groninger Forum, De Oosterpoort & de Stadsschouwburg, CBK, Buro05, Prins Claus Conservatorium, Duurzaam Groningen Sculptuur, Museum De Buitenplaats, J&M – Urban Design, Haydn Jeugd Strijkorkest, USVA, ROODPALEIS, NP3 en Platform Gras.

Meer informatie is te vinden op www.timeshift.nu.
F: www.facebook.com/TimeShiftFestival
T: @TimeShift2013 / #TSF13

Deel: