Mitch Winehouse heeft van de Londense gemeente toestemming gekregen om een bronzen standbeeld van zijn dochter te plaatsen in de wijk Camden, waar Amy woonde toen ze in 2009 overleed. Het zal een bronzen, levensgroot standbeeld worden dat op de eerste verdieping naast de Roundhouse bar zal staan. Het stadscomité van Camden is het er niet mee eens, zij zijn van mening dat er een betere locatie te bedenken is en dat er commerciële bedoelingen achter het idee van Amy’s vader zitten. Ook zijn zij niet onder de indruk van het ontwerp van Scott Eaton.

Buiten de bovenstaande argumenten is het stadscomité ook van mening dat het te vroeg is om nu al een standbeeld te plaatsen van de in 2009 overleden zangeres en zouden omwonenden er niet op zitten te wachten. Desondanks heeft heeft het voorstel goedkeuring gekregen van de Londense gemeente, al stellen zij wel een aantal eisen waaraan moet worden voldaan. Zo mag het beeld er alleen komen als het ’s nachts niet verlicht wordt en moet het een herdenkingsmonument worden dat creatieve jongeren inspireert.

Deel: