Vandaag, vrijdag 10 mei, verschijnt het debuutalbum When It Was Now van de Australische band Atlas Genius. Ter promotie van deze release is Atlas Genius aanstaande maandag 13 mei te gast in de ochtendshow van Giel Beelen.

Dat de invloed van een enkele blogpost groot kan zijn, hebben de mannen van Atlas Genius zelf ondervonden. De allereerste song die ze opnamen en door de blog Neon Gold online werd gezet, Trojans, bleek een schot in de roos en werd binnen korte tijd over het hele web opgepakt. In de VS en de UK scoorden ze het afgelopen jaar dan ook een dikke hit met het nummer en ook in Nederland is Trojans toegevoegd aan de playlist van 3FM.

When it Was Now is het debuutalbum van de Australische broers Jeffrey, vocalist/guitarist Keith, drummer Michael, en hun goede Engelse vriend / toetsenist Darren Sell. Het album wordt in het buitenland goed ontvangen, waarbij vergelijkingen met bands als Phoenix, The Killers en Gotye snel zijn gemaakt. Zo schreef AllMusic.com: “When It Was Now is a solid debut that proves Trojans wasn’t a fluke.” En schreef UK’s Uncut Magazine: “The loping Trojans, the rip-roaring Electric and the Police-like Centered On You engagingly introduce Atlas Genius’ genetically taut sound.”

Deel: