Meestal word ik niet nieuwsgierig van aankondigingen van releases van voor mij onbekende artiesten. Deze smaakt wél naar meer.

Mr. Averell heeft een aantal topmuzikanten weten te strikken voor zijn alweer tweede album ‘Gridlock’. Maar liefst drie bandleden van progrockgroep Van der Graaf Generator spelen mee. Ook John Ellis, die met Peter Gabriel, Peter Hammill en the Stranglers heeft gewerkt; Lene Lovich; en Mike Garson die met Bowie speelde zijn van de partij.
Mr Averell is de naam waaronder uit eigen land afkomstige Rene van Commenee schuilgaat. Commenee noemt zichzelf een audiovisuele kunstenaar. In het Progrockmagazine zegt Judge Smith (voorheen Van der Graaf Generator) over hem: ‘Mr Averell is moeilijk te classificeren. Is hij een gevoelige singer-songwriter, een wilde rock ’n roller, een avant garde performance artist of een muzikale clown? Misschien is hij een beetje van beide, en zijn muziek is altijd verrassend en interessant.’

Gridlock wordt beschreven als ‘een avontuurlijke reis door heel verschillende liedjes en instrumenten’. Vanaf 6 mei te koop.

Deel: