Emeli Sandé’s succes blijft voortduren. Zondagavond schreef de Schotse singer-songwriter hitlijstgeschiedenis, toen de Britse Official Charts Company bevestigde dat Sandé het record verbroken heeft van het debuutalbum dat de meeste opeenvolgende weken doorbracht in de Top 10 van de Britse Official Albums Chart.

Emeli Sandé’s debuutalbum ‘Our Version Of Events’ kwam in februari 2012 uit en groeide uit tot het bestverkopende album in Groot-Brittannië van dat jaar. In de veertien maanden dat het album uit is, heeft het de Top 10 niet verlaten – een totaal van 63 weken. Sandé verslaat hiermee muziekiconen The Beatles, die het record bijna 50 jaar lang op hun naam hadden staan. ‘Please Please Me’, het debuutalbum van The Fab Four, bracht sinds de release in 1963 62 weken door in de Top 10.

“Ik heb er geen woorden voor, dit is iets waarvan ik slechts kon dromen”, aldus Emeli Sandé. “The Beatles zijn de grootste band aller tijden en blijven ons als artiesten inspireren met hun muzikale erfenis. Ik ben blij dat zo veel mensen zich verbonden voelen met de verhalen en de nummers op mijn plaat.”

In Nederland is het album sinds de release eveneens niet uit de hitlijsten geweest. Het verblijft deze week voor de 63e week in de Album Top 100 en staat hoog in de lijst van meest gedownloade albums van het moment op iTunes. De huidige single ‘Read All About It pt. III’ is momenteel een viral hit in Nederland dankzij een item in ‘Britains Got Talent’, waarin de Hongaarse danstheatergroep Attraction een schaduwdans uitvoert.

Deel: