Pegasus is een band uit Zwitserland en bestaat uit de bandleden Veraguth Noah (zang, gitaar, piano), Simon Spahr (lead gitaar, zang), Gabriel Spahni (bas, zang) en Stefan Brenner (drums). In 2007 debuteerde de band met het album “A Place To Be”. In 2009 kwamen ze met een nieuwe cd: “Heroes & Champions” wat ze in 2010 een Zwitserse award opleverde voor beste nieuwkomer. De band speelde daarna op veel festivals en in het voorprogramma van o.a. Coldplay. Ook waren ze te bewonderen in Groningen tijdens het bekende EuroSonic festival.

Het laatste studioalbum heet Human Technology (2.0), de Europese release was op 8 april. Het album bevat elf tracks, bijna alle elf fris en stevig. Hier en daar een tikkeltje bombastisch maar zonder dat het overheersend wordt. Eigenlijk vond ik maar één nummer saai, nummer zes, met de titel “Waiting”. De overige nummers hebben allemaal iets aanstekelijks, en een zweem herkenbaarheid. Pianootje, gitaartje, triommeltje, en dat juist gedoseerd en gemixed met heldere, klare zang. Het nummer “Skyline” zou zó door een goede DJ tot superhit bewerkt kunnen worden. Luister maar. (Muve Recordings) (7/10)

Deel: