Tasha’s World heeft afgelopen vrijdag haar derde studioalbum “BLCK GLD” ( Black Gold) uitbrengen. Op dit album hoor je de enorme groei die Tasha doormaakte gedurende haar 5-jarige afwezigheid van de Nederlandse en Europese podia. Op dit album laat de zangeres alle invloeden horen die haar muzikale en persoonlijke levensreis tot nu toe hebben gevormd. 

De plaat, waarvan de afgelopen zeven weken reeds drie singles verschenen, bevat twaalf tracks. Die variëren van jazz tot disco en worden gelardeerd met invloeden uit hiphop en kawina, de traditionele muziek van Suriname. De songs op dit album bespreken een breed spectrum. Van “Tainted”, dat gaat over een eenzaam artiest die zich streng bekritiseerd en beoordeeld voelt tot “New Me Dawning”, dat verhaalt over groei en ontwikkeling, als vrouw én performer. Daarin is ook een solo te horen van de Nederlandse trompettist Rob van de Wouw.

De veelzijdige soul & hiphop producer DJ Spinna heeft de begeleiding verzorgd voor “Mellowdy”, een zeer oorspronkelijke compositie waarop Tasha zich vloeiend laat meevoeren, in een bijna falset-stemgebruik. Het liedje kent ook een bijdrage van de legendarische Surinaamse fluitist Ronald Snijders. ‘The First Time’ is een duet met zanger Ryan Toby, de zanger die bekend werd met Sister Act en de groep City High en als schrijver bijdroeg aan wereldhits van Whitney Houston (“My Love Is Your Love”) en Will Smith (“Miami”). De Zuid-Amerikaanse wortels van Tasha zijn te horen in de bijzondere ritmiek van “Yeye”.

Deel: