Een week voordat de Rolling Stones ’50 and Counting’ tour gaan starten hebben de mannen gisteravond een verrassingsoptreden gegeven in club Echoplex in Los Angeles. Via twitter hadden de Stones hun fans laten weten dat ze op zouden gaan treden, de tickets van $20,- werden verloot. Op vrijdag 3 mei is te kick-off van de ’50 and Counting’ tour in het Staples Centre, eigenlijk zou het concert een dag eerder gegeven worden, maar in verband met de play-offs van de NBA-basketbalcompetitie besloten de Stones de tournee een dag later te beginnen.

Bekijk hieronder een stukje van het concert.

Keith Richards had eerder al laten doorschemeren dat het niet was uitgesloten dat er verrassingsoptredens zouden komen. Gisterochtend maakte de band bekend dat ze nog dezelfde dag zou optreden in de club Echoplex, waar plek is voor 350 toeschouwers. Direct daarna stonden honderden fans in de rij, vanaf 5 uur ’s ochtends.

Voor het allereerste ‘echte’ concert van de tour zijn nog kaarten verkrijgbaar, voor prijzen tot 600 dollar. De Stones, die hun 50-jarig jubileum willen markeren, zullen in de VS en Canada 17 concerten geven – onder meer in Las Vegas, Toronto, Chicago en Boston, en als laatste Philadelphia, op 18 juni.

Daarna steken Mick Jagger en zijn mannen over naar Groot-Brittannië. Ze staan 29 juni op het Glastonbury Festival en op 6 en 13 juli in Hyde Park in Londen.

Deel: