The Eagles begonnen ooit als achtergrondband van Linda Ronstadt, maar groeiden snel uit tot een van de grootste bands uit de geschiedenis van de popmuziek. De band rond Don Henley en Glenn Frey brak vele records, zoals het best verkochte album in de Verenigde Staten ooit (met ‘Their Greatest Hits 1971-1975’) en, dichter bij huis, de beste verkochte muziek-dvd in Nederland ooit (‘Hell Freezes Over’).

De eerste nummers van The Eagles waren een mengeling van country en bluegrass, vermengd met de kenmerkende vocale harmonieën van de Californische surfmuziek. Door deze mix van stijlen creëerden The Eagles een eigen geluid, dat later synoniem werd voor de Californische country-rock, oftewel de Westcoast Sound.

De documentaire ‘The History Of The Eagles Part 1 & 2: The Story Of An American Band’ vertelt het gehele verhaal van de invloedrijke band. Part 1 laat het verhaal tot het moment dat de band uit elkaar ging (1980) zien. Part 2 begint bij de reünie, die later bekend werd als de ‘Hell Freezes Over’-show (1996). De naam van deze show, die zowel op cd als dvd verscheen, kwam van Don Henley, die in 1980 meerdere malen heeft gezegd dat The Eagles pas weer samen zouden spelen als de hel zou bevriezen.

Deel: