In een Amerikaanse krant werd vandaag bekend gemaakt dat er een film over het leven van de ‘Back to Black’-zangeres Amy Winehouse in de maak is. De documentaire gaat geregisseerd worden door de awardwinnende regisseur Asif Kapadia. Pa en Ma Winehouse werden al vaker bestookt met vragen of het mogelijk was om een film over het leven van hun dochter Amy te mogen maken. Amy’s ouders hielden iedere keer de boot af, maar in Kapadia hebben de twee veel vertrouwen.

Amy’s ouders willen een documentaire laten maken waarin “het verhaal van Amy gevoelig, eerlijk en zonder sensatie wordt gebracht”. Asif Kapadia zou deze wens in vervulling kunnen laten gaan. In de documentaire zal nog nooit vertoond materiaal te zien zijn. Amy overleed in 2011 in Londen op 27-jarige leeftijd als gevolg van een alcoholvergiftiging.

Deel: