David Bowie heeft na zijn verrassende comeback met het album ‘The Next Day’ volledige mediastilte gehouden, hij gaf geen commentaar of interviews na de release. Het lukte de Amerikaanse schrijver Ricky Moody, bekend van zijn uit 1994 daterende boek ‘The Ice Storm’ op Bowie te overtuigen toch een interview te ontfrutselen.

Moody schreef: Ik wilde weten hoe Bowie zelf over het album dacht. Ik wilde het album begrijpen en vroeg de zanger om een lijst van woorden die het album typeren. Ik nam aan dat iedereen als een gek bezig was om Bowie’s aandacht te krijgen dat hij misschien dacht van, wie is dat nu weer, Ricky Moody. Tot mijn verbazing kreeg ik een reactie, Bowie stuurde me een lijst met 42 woorden, precies zoals ik gehoopt had”.

Hieronder staat de lijst met de 42 woorden, als iemand er een bericht of iets dergelijks uit kan halen horen wij dat graag!

Effigies
Indulgences
Anarchist
Violence
Chthonic
Intimidation
Vampyric
Pantheon
Succubus
Hostage
Transference
Identity
Mauer
Interface
Flitting
Isolation
Revenge
Osmosis
Crusade
Tyrant
Domination
Indifference
Miasma
Pressgang
Displaced
Flight
Resettlement
Funereal
Glide
Trace
Balkan
Burial
Reverse
Manipulate
Origin
Text
Traitor
Urban
Comeuppance
Tragic
Nerve
Mystification

Deel: