De in 2010 opgerichte formatie Death Grips (productieduo Andy Morin en Zach Hill, en rapper MC Ride) uit Sacramento, Californie, staat op zaterdag 11 mei in de oude zaal van de Melkweg. In november van vorig jaar zette Bitterzoet de experimentele band die hip hop, punk rock en herrie moeiteloos en catchy combineert nog op het podium.

De een zet Death Grips thuis op om zijn ouders tot waanzin te drijven, een ander omschrijft de muziek van de band als revolutionair, baanbrekend en compromisloos en weer een ander heeft het gevoel dat Death Grips erop uit is oren te verkrachten. Rauw, denk je als je ze ziet. Rauw, denk je als je de muziek hoort. Je houdt ervan of je houdt er niet van. Ook vaak gehoord: ik weet gewoon niet wat ik ervan moet vinden.

In 2011 brachten ze de gratis mixtape Exmilitary uit, en in 2012 kwamen ze met maar liefst twee studio-albums op de proppen: The Money Store en No Love Deep Web. Eigenlijk wilde hun platenmaatschappij Epic de plaat No Love Deep Web pas in 2013 uitbrengen, maar de band besloot Epic een dikke vinger te geven en zette zelf het album in oktober al online, vergezeld met de boodschap: “The label will be hearing the album for the first time with you”, waarna de samenwerking tussen Death Grips en Epic beëindigd werd.
Death Grips, oude zaal Melkweg, zaterdag 11 mei 2013. Entree 15 euro, ex lidmaatschap. De voorverkoop is reeds gestart.

Deel: