De bekroning van een gouden decennium. De cirkel is rond. DJ’s Roog en Erick E hebben met hun succesvolle Housequake-samenwerking tien jaar furore gemaakt in het Nederlandse nachtleven, staan nu op het punt een waanzinnige verjaardag te vieren én vervolgens een nieuw hoofdstuk te openen. Wat dit jaar betreft is 10 echter het magische nummer, er komt een symbolische serie festival optredens, een tiental remixen en een heuse miXcompilatie –Housequake bekroont haar eigen decennium!

Noem het een voorrecht, noem het een veelzeggend cijfer, om tien jaar samen achter de draaitafels te staan is in ieder geval een bijzondere prestatie. Zowel voor Roog als Erick E, twee dj’s die op eigen kracht allang de (inter)nationale housescene hadden veroverd, betekende Housequake tien jaar geleden een spannend nieuw avontuur. Eentje waar beide artiesten zich met hart en ziel voor inzetten, hun optredens zijn inmiddels een begrip in clubs en op festivals.

Het bleef niet bij dj-sets. Housequake zette een standaard neer voor de energieke-visuele shows die we tegenwoordig gewend zijn, leverde een tal aan compilatie albums en ijzersterke producties af en wist ook meerdere malen complete areas tijdens o.a. Sensation, Mystery Land, Extrema Outdoor, Loveland en A Day at the Park volledig op zijn kop te zetten. En dan is er ook nog het welbekende Housequake Festival, op recreatiegebied Aquabest vlakbij Eindhoven. Sure thing, de heren hebben hun sporen nagelaten.

Tien jaar Housequake mag dan niet ongemerkt voorbij gaan. Tien staat tenslotte voor perfectie, voor geluk en fortuin, maar ook voor het voltooien van een project, gevolgd door wedergeboorte. Ja, eigenlijk komt alles samen in de 10, de cijfers 0 tot en met 9, maar ook alle geboden die ons leven beheersen. Kortom, Housequake gaat op zoek naar de perfecte afsluiting van tien succesvolle jaren. Dat doet het duo dit jaar met tien speciale festival optredens, verspreid door het land.

Erick E & Roog: “Dit jaar hebben we ervoor gekozen tien speciale festival shows door het hele land te doen i.p.v. één unieke show tijdens het Housequake festival. Deze shows kosten veel tijd en voorbereiding en daarom hebben we besloten dit jaar geen festival te organiseren”

http://www.youtube.com/watch?v=twWPX7uYVC4&feature=youtu.be

Deel: