Toen de mannen van Jovink en de Voederbietels besloten de bandactiviteiten (voorlopig) op een zeer laag pitje te zetten waren er plotseling een paar muzikanten die meer vrije tijd hadden dan hun lief was. Zo zette Hendrik Jan Lovink het “project” Backcorner Boogieband op, bracht een plaat uit (‘The Cotton Field Sessions’) en was daar afgelopen festivalseizoen zeer succesvol mee. Naamgenoot en medegitarist van de Voederbietels, Hendrik Jan Bökkers kreeg al eerder last van afkickverschijnselen en kwam al een jaar eerder met een nieuwe band en cd. Beide gewoon ‘Bökkers’ genaamd.

Nu is er het 2e album van de band met de onuitsprekelijke naam ‘Morattamottamotta’. En waar het album “Bökkers” stopte gaat Morattamottamotta gewoon verder. Want ook dit is gewoon weer een album vol met recht toe recht aan boeren rock & roll a la Normaal  vol met teksten over vrouwen, sex en vooral het zuipen van bier, heel veel bier! En natuurlijk in het (Sallands) dialect.

Bökkers, bestaande uit zanger/gitarist Hendrik-Jan Bökkers, zanger/gitarist Erik Neimeijer, bassist Arjan Pronk en drummer Jeroen Hobert, is een typische feesttentband, waar, zoals het persbericht al zegt, de barmedewerkers niet lopen te klungelen met flessen Spa Rood. Daar stroomt er gewoon bier uit de tap. Liters tegelijk. Dus boeren en ander buitenlui? Bereid je maar voor want deze zomer wordt het feest in de tent, te beginnen met Dauwpop waar de release van dit album plaats vindt. (Goomah Music) (6/10)

Deel: