Willem de Bruin en Twan van Steenhoven hebben de afgelopen maanden zitten bikkelen in de studio om het nieuwe album af te ronden. ‘Slapeloze Nachten’ is de titel van het vierde album van het populaire duo, vernoemd naar de titeltrack die kortgeleden nog op nummer 1 stond in de Top 40.

De fans hebben een poos moeten wachten op het nieuwe album. De vorige plaat ‘Succes / Ik Ben Twan’ dateert alweer uit 2010, een dubbel-album wat voor de nodige successen heeft gezorgd. ‘Broodje Bakpao’ was een nummer-1 hit en ‘Licht Uit’ is inmiddels omgedoopt tot een heilige track op de dansvloer. Ook ‘Begin Twintig’ (2007) en ‘De Fik Erin’ (2005) behoren tot klassiekers van de Nederlandse hiphop. Het volgende hoofdstuk draagt de titel ‘Slapeloze Nachten’ en bevat o.a. ‘Hey DJ’, ‘Sukkel Voor De Liefde’ en natuurlijk de titeltrack zelf.

Het album is een ontmoetingsplek van het drieluik EP’s die de afgelopen maanden digitaal zijn uitgebracht. Alle tracks die zijn uitgebracht op de EP’s ‘Slapeloze Nachten’, ‘Hey DJ’ en ‘Sukkel Voor De Liefde’ staan op de nieuwe plaat. Ook staan er verschillende tracks op het album die nog niet eerder naar buiten zijn gebracht, waaronder samenwerkingen met o.a. Yellow Claw en Hydroboyz. De nieuwe geluiden van het duo wijzen erop dat de muziek een stuk serieuzer is geworden, maar de ‘lompe’ humor van de ‘plattelandsjongens in de stad’ zal nooit verloren gaan. Zo vertelt Twan: “Het is niet alsof we nog steeds twintig zijn, de vibe is wel wat anders geworden. Vroeger maakten we juist die lompe tracks, dat was onze stempel: kijken hoe hard we konden gaan. We hebben ons in die periode wel bewezen en kunnen dat nog eens doen, ik snap dat mensen dat verwachten, maar dat is te gemakkelijk. We dagen onszelf liever uit. We zijn iets volwassener geworden. Maar eh, ik hou nog steeds van piemel-kut-grappen, hoor.”

The Opposites presenteren 10 mei hun nieuwe album in een uitverkochte Paradiso. In het voorprogramma staan collega-rappers Fit en Adje. Tijdens hun clubtour zullen ze diverse poppodia aandoen, waaronder Tivoli (Utrecht), Paard van Troje (Den Haag), Effenaar (Eindhoven) en Ancienne Belgique (Brussel). Vanaf 10 mei is ‘Slapeloze Nachten’ overal verkrijgbaar. Het album is nu al verkrijgbaar als pre-order via Bol.com. Ook zal het album te downloaden zijn via iTunes en te streamen via Spotify en Deezer.

Deel: