Soul- en rockzangeres Beth Hart geeft deze zomer één concert met haar band op Nederlandse bodem: op 6 juli treedt ze op tijdens het nieuwe Roots in the Park Festival in het Utrechtse Julianapark. Eerder werden onder meer Gov’t Mule, Otis Taylor Band, Ben Caplan & The Casual Smokers en The Excitements bekendgemaakt.

Nadat Beth Hart eind juni tweemaal met Joe Bonamassa in een uitverkocht Koninklijk Theater Carré zal spelen komt ze op 6 juli Roots in the Park. Beth Hart brak alweer meer dan tien jaar geleden door in Nederland met hits als ‘LA Song’ en ‘Leave The Light On’. Sindsdien maakte ze vele succesvolle albums, waaronder een album met Joe Bonamassa, en deelde ze regelmatig het podium met ‘de groten der aarde’. Haar grootste schare fans heeft zij echter aan zich verbonden tijdens de vele en zeer succesvolle live concerten. Haar ruwe stem heeft de zeggingskracht als die van Janis Joplin en haar songs zijn ijzersterk en komen recht uit het hart. De liveshows van Beth Hart zijn altijd van een constant hoog niveau, zijn zeer energiek en vormen een geraffineerde aaneenschakeling van intense ballads tot bluezy rock- en vlammende soul-songs.

 Foto (c) Sander van den Berg/Maxazine.nl
Deel: