De Deense band Outlandish leek even van het toneel verdwenen, maar met hun nieuwste single ‘Warrior // Worrier’ zetten ze zichzelf weer helemaal terug op de kaart. Outlandish is o.a. bekend van de grote hit ‘Aicha’ waarmee hun naam definitief werd gevestigd. Nu, zo’n 10 jaar later, zijn de drie Deense heren weer hard op weg hun grote hit te evenaren met de single ‘Warrior // Worrier’ die inmiddels al maanden lang op diverse landelijk radiostations te horen is. Deze track is tevens de eerste single van het gelijknamige album ‘Warrior // Worrier’ die op 12 april uitkomt.

Het album is mede geproduceerd door de band zelf en ook alle teksten komen o.a. uit de hand van Waqas Ali Qadri, Isam Bachiri en Lenny Martinez die samen al ruim 15 jaar Outlandish vormen. Op het album sluiten diverse genres naadloos op elkaar aan. Zo wordt elke track verrijkt met invloeden uit de pop,- reggae en de hiphop scene. Hoewel de teksten voornamelijk in het Engels zijn, draait de band haar hand niet om, om ook in het Spaans, Deens of Arabisch te zingen.
Met de release van het album ‘Warrior // Worrier’ op 12 april zal het indrukwekkende cv van Outlandish zeker worden uitgebreid. Zo heeft de band wereldwijd meer dan één miljoen singles verkocht, vele gouden,- én platina platen in diverse landen ontvangen en in vijftien landen een top 5 hit gescoord. ‘Warrior // Worrier’ is vanaf 12 april overal verkrijgbaar.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=A4prW87USH8

Deel: