Tijdens het Europese Trombonefestival Slide Factory van 29 tot 31 maart barst het in Rotterdam van de trombonisten. Van schoolkinderen en amateurs tot conservatoriumstudenten en wereldberoemde solisten. Al deze muzikanten vormen op zaterdagmiddag om 16.15 uur het Slide Factory mega trombone ensemble van minimaal 200 trombonisten. Samen met circusartiesten, solisten én jeugdcircussen, voeren zij midden op het Schouwburgplein een spektakelstuk uit, gebaseerd op Alice in Wonderland. De muzikaal leider is, dirigent van de Marinierskapel der Koninklijke Marine, Peter Kleine Schaars. Een indrukwekkend spektakel voor deelnemers en publiek!

Geen alledaagse combinatie
Eens in de twee jaar organiseert het New Trombone Collective het internationale trombonefestival Slide Factory. Vast onderdeel van het trombonefeest is het Schouwburgplein spektakel waar een mega trombone ensemble optreedt. En het mocht dit jaar nog gekker, groter en leuker. Vandaar de samenwerking met Circusstad Rotterdam. Al 3 jaar een succesvol festival in de stad. Alice in Wonderland vormde de inspiratiebron. Regisseurs Harm van der Laan en Sara Roos Dijkstra hebben samen met artiesten van jeugdcircussen en circussolisten een performance opgezet. Het Zweedse circusduo Anna Båvner en Julietta Birkeland, de in België wonende Portugees Hugo Mega en de Nederlandse Roel Post soleren met de 60 artiesten van de jeugdcircussen Amersfoort, Diedom, Rotjeknor en Circaso. Samen met het grote trombone ensemble van minimaal 200 trombonisten levert dit een overweldigend en uniek evenement op.

Kids op pBones
Onderdeel van het mega trombone ensemble zijn 50 Rotterdamse basisschoolleerlingen op p-Bones. Dat zijn fel gekleurde plastic trombones. Ideaal instrument voor de eerste kennismaking met een blaasinstrument. De kinderen zijn door Mark Boonstra in drie workshops klaargestoomd voor een swingend optreden tijdens het Circus in Trombone Wonderland spektakel.

Muzikaal brein Peter Kleine Schaars
De dirigent van de Marinierskapel der Koninklijke Marine, Peter Kleine Schaars, leidt het megaspektakel. De performance kent 7 delen waarvan hij er 3 heeft gecomponeerd. Als je met zoveel trombonisten op het plein speelt krijg je een geweldig imposant effect. Dat nog eens gecombineerd met circusartiesten die de verhaallijn uitbeelden; dat kan niet anders dan indrukwekkend zijn.

Deel: