Dit jaar bestaan ze 30 jaar! Claw Boys Claw begon namelijk in 1983. De legendarische Amsterdamse parkeergaragerockband onder leiding van de zanger met de hardste stem van Nederland, Peter te Bos, viert dit dertigjarig bestaan met een gloednieuw album: “Hammer”. De titel van het nieuwe album schijnt te refereren aan Pete Seeger’s If I Had a Hammer, de “civil rights movement” en dat een hamer zowel voor opbouw als afbraak gebruikt kan worden. Of dit echt zo is, dat zullen we misschien nooit weten, maar het klinkt als een plausibele betekenis. Een ander leuk detail is dat er voor het eerst sinds jaren eindelijk weer een Claw Boys Claw album op vinyl uitgebracht gaat worden. En wel een mooie combi-uitgave van een 12” met daarbij een 10” (release 29-3).

De opvolger van “Pajama Day” (2008) is geproduceerd door Björn Ottenheim van zZz en klinkt dus gegarandeerd smerig. Dertig jaar Claw Boys Claw samengevat in één regel: Shocking Shades, En om deze release kracht bij te zetten tourt  Claw Boys Claw vanaf 29 maart door Nederland met een indrukwekkende tourlijst waarbij op 5 april Tivoli Oudegracht wordt aangedaan.

Deel: