In de afgelopen jaren is Otto Wichers, beter bekend als Lucky Fonz III, uitgegroeid tot een van de bekendste singer-songwriters van Nederland, met in 2010 zijn album ‘Hoe je Honing maakt’ met daarop de hitsingle ‘Ik heb een meisje’. Lucky Fonz III is nu terug op het oude pad, met een Engelstalig album; ‘All of Amsterdam’.

Meteen als je het album aan zet herken je het als een album van Lucky Fonz III, het voelt als thuis komen. Met zijn karakteristieke stem en melodieën weet hij je bij dit album gelijk bij je lurven te grijpen. Met nummers als ‘The Cards and the Ring’ en ‘My Lover Asleep’, die als enige nummer nog is gemaakt met de band die mee deed op ‘Hoe je Honing maakt’, De felle kleuren, en geïnspireerd is op solo werk van John Lennon, weet je dat het goed komt met dit album.

Hier en daar zitten een aantal nummers die mij doen denken aan oud werk, ik noem hier een ‘Lines of Work’, deze doet mij denken aan  ‘Once I was a Lady’ van het album ‘Life is Short’ uit 2007. Dit is een vreemd gevoel, alsof je altijd de verkeerde tekst hebt mee gezongen. Maar verder het is niet storend, Lucky Fonz III levert ook met dit album weer een pareltje af, wel een pareltje waar je van moet houden, want de stijl van Wichers is niet voor iedereen weg gelegd. Maar kan je het aan, dan is het zeker de moeite waard om grijs te draaien. (8/10) (Top Notch)

Wil je Lucky Fonz III zijn nieuwe album live zien spelen? Dat kan:

10-04: Paradiso, Amsterdam
11-04: 013, Tilburg
12-04: Merleyn (ism Doornroosje), Nijmegen
13-04: Tivoli de Helling, Utrecht
18-04: Vera, Groningen
21-04: De Unie (ism Rotown), Rotterdam
25-04: Hedon, Zwolle

Deel: