Nick Cave & The Bad Seeds stijgt naar nieuwe hoogte met wereldwijde release en chart-topper ‘Push The Sky Away’ dat in 16 landen binnen kwam in de Top 3 (waarvan 6 keer als #1 hit). Nick Cave & The Bad Seeds’ ‘Push The Sky Away’ debuteert aan de top van internationale album charts, met zes nummer één posities. In zowel Australië, Oostenrijk, Belgie, Denemarken, New Zeeland en Portugal als Nederland kwam Cave op één binnen. Daarnaast is het album in tien landen in de top drie binnen gekomen. Ook in America en Canada heeft Cave zijn hoogste albumnoteringen ooit behaald.

Als onderdeel van de lancering heeft Nick Cave & The Bad Seeds het album in intieme sessies in Londen, Parijs, Berlijn en LA uitgevoerd. De show in het Fonda Theatre in Los Angeles op 21 februari werd wereldwijd uitgezonden via YouTube en door meer dan 100.000 mensen bekeken via live-stream.

Nick Cave & The Bad Seeds tourt dit jaar over de hele wereld en op 17 november zal de band te zien zijn in een uitverkochte Heineken Music Hall in Amsterdam.

Deel: