In mei komt twaalfvoudig Grammy winnares Emmylou Harris samen met country singer-songwriter Rodney Crowell voor een tweetal concerten naar Nederland. Deze concerten zijn onderdeel van hun “An evening with” tour, die samenvalt met de release van hun album “Old Yellow Moon” dat op 1 maart verschijnt. Harris is al sinds de jaren ’60 in de muziekwereld actief en heeft onder meer samengewerkt met grootheden als Dolly Parton, Bob Dylan, Neil Young en Elvis Costello. Crowell vertolkte aanvankelijk de rol van gitarist en zanger in Harris’ Hot Band, maar vervolgde zijn carrière als succesvolle solo artiest. Enkele van zijn nummers zijn bovendien gecoverd door muzikale helden als Johnny Cash, Rosanne Cash en Jerry Reed.

Het gezamenlijke album bevat twaalf duetten, waaronder naast eigen werk van Crowell ook interpretaties van songs van o.a. Hank DeVito, Roger Miller en Allen Reynolds, in een typische mix van country en rock ’n roll. Op 18 mei is dit gouden duo te zien in Utrecht, Muziekcentrum Vredenburgen 19 mei in Groningen, De Oosterpoort. De kaartverkoop start op 16 februari.

Deel: