Op vrijdag 8 maart lanceert Koffie zijn gelijknamige debuutalbum. Een donker en energiek resultaat van een muzikale zoektocht, waarop diverse achtergronden en inspiraties samenkomen. Het album bevat een mengelmoes van afrobeat, jazz en 70’s funk. Op maandag 11 maart wordt Koffie officieel gepresenteerd in Canvas te Amsterdam. Voor de opnames doken de jongens van Koffie de studio in met de West-Afrikaanse gastzanger Nassan Silva Lopes en percussionist Jos de Haas (New Cool Collective). Samen mixten ze diverse muzikale en culturele achtergronden waarvan Koffie het eindresultaat is. Het opzwepende en swingende Kyrie Ayé is de eerste single van het album. Het startpunt voor Koffie was Fela Kuti’s afrobeat. Zijn volle sound en heerlijke grooves vormen voor de band een belangrijke inspiratie.

Tijdens de albumpresentatie op 11 maart wordt het publiek getrakteerd op dit nieuwe repertoire. De show vindt plaats in club Canvas te Amsterdam, thuisbasis van Koffie. Live speelt de band hun nummers instrumentaal waarbij het energieniveau nog hoger ligt dan op het album. Buitengewoon geschikt voor iedereen die wil dansen.  Koffie is vanaf 8 maart verkrijgbaar via iTunes, Bandcamp en Spotify.

Deel: