Het kwartet Carolina Chocolate Drops uit North Carolina blaast de vergeten traditie van zwarte stringbands nieuw leven in. En hoe! Carolina Chocolate Drops speelt en zingt de honderd jaar oude hillbillymuziek uit de Appalachen met een frisheid alsof de nummers gisteren geschreven zijn. Niet voor niets wonnen ze vorig jaar een Grammy voor hun plaat Genuine Negro Jig (2010). Opvolger Leaving Eden (2012) is zo mogelijk nog beter. Traditie is voor de band een leidraad, maar geen gevangenis, vandaar de moderne invloeden als human beatboxing en hun sterke cover van Blu Cantrells Hit ‘Em Up Style!

Carolina Chocolate Drops staat op 20 oktober in Tivoli in Utrecht en jij kan daar bij zijn. Like ons op Facebook en stuur daar je naam, email en adres en win twee kaarten voor het concert van Carolina Chocolate Drops in Tivoli! Als bonus win je ook nog eens de cd van Carolina Chocolate Drops! Samen met Tivoli geven we twee van deze sets weg dus wees snel, meedoen kan tot 19 oktober 12.00 uur.

Deel: