Parlophone, het originele Britse label van de Beatles, is aangekocht door Warner Music voor 487 miljoen pond. Nadat Universal Music EMI had gekocht werd het bedrijf door de mededingingsautoriteiten gedwongen om een deel van de EMI activa te verkopen. Parlophone was het “offerlam”.

Warner Music, eigendom van de Russische miljardair Len Blavatnik, sloeg aanbiedingen van American Idol oprichter Simon Fuller en Island Records oprichter Chris Blackwell af om het label over te nemen. De verkoop omvat niet The Beatles Parlophone catalogus (Please Please Me tot Sgt Peppers Lonely Hearts Club Band). Deze catalogus wordt nu gecontroleerd door Apple Corps en blijft bij Universal.

Artiesten die betrokken zijn bij deze verhuizing zijn Air, Coldplay, Daft Punk, Danger Mouse, David Guetta, Deep Purple, Duran Duran, Edith Piaf, Gorillaz, Iron Maiden, Itzhak Perlman, Jethro Tull, Kate Bush, Kylie Minogue, Maria Callas, Pet Shop Boys, Pink Floyd, Radiohead, Shirley Bassey, Tina Turner en Tinie Tempah.

Warner Music labels omvatten Asiel, Atlantische Oceaan, East West, Elektra, Fueled By Ramen, Nonesuch, Reprise, Rhino, Roadrunner, Rykodisc, Sire, Warner Bros en Word, evenals Warner / Chappell Music, een van ’s werelds grootste muziekuitgevers , met een catalogus van meer dan een miljoen auteursrechten wereldwijd.

Deel: