David Bowie en Iggy Pop waren in de jaren ’70 beiden werkzaam en woonden in Berlijn. Over deze periode is er een film in de maak getiteld ‘Lust for Life’. De film zal geproduceerd worden door Egoli Tossell Film, in samenwerking met de Britse producers van Altered Image. ‘Lust for Life’ zal geregisseerd worden door Robin French en Gabriel Range, die ook ‘Death of a president’ op zijn naam heeft staan. Helaas worden de hoofdrollen van de beide heren niet door Bowie en Pop zelf vertolkt.

West-Berlijn was in de jaren ’70 de thuishaven van beide artiesten. Het stadsdeel trok in die periode tal van activisten en artiesten en bleek ook voor Bowie en Pop een bron van inspiratie. Uit de samenwerking ontsprootten verschillende albums, waaronder ‘Heroes’ van Bowie en ‘Lust for Life’ van Iggy Pop.

Deel: