In maart komt de Amerikaanse garagepunk band FIDLAR terug naar ons land voor een drietal shows. In februari komt eerst nog het langverwachte debuut album uit, waarvan een paar weken terug al de eerste single verscheen ‘Cheap Beer’. Met slechts een EP-tje en wat singles uit stonden de vier skatepunks afgelopen zomer al op Lowlands en Pukkelpop en onlangs overdonderde ze nog op Le Guess Who? Fuzzbox in Utrecht. Op 2 maart staat de band in Melkweg, 9 maart op Bruis at the Docks festival in Maastricht en dezelfde maand ook live te zien op het uitverkochte Where The Wild Things Are Festival!

FIDLAR staat voor Fuck It Dog, Life’s A Risk, een lijfspreuk onder skaters. Maar het staat vooral voor vier jonge honden uit Los Angeles, die old school punk maken in de traditie van legendarische stadsgenoten als Germs, Adolescents en Black Flag. Henry Rollins is fan en deed zelfs al mee in een video van de band. (klik op het artwork om deze video te bekijken) Behalve oude west coast punk en hedendaagse garagepunk (Black Lips, Thee Oh Sees) vindt FIDLAR vooral inspiratie in de ‘dingen des levens’: goedkoop bier, drugs, Mexican fast food en skateboarden. Songtitels als ‘Wake Bake Skate’, ‘Chinese Weed’ en de nieuwe single ‘Cheap Beer’ spreken dan ook boekdelen.

In februari verschijnt het titelloze debuut album, op het veelgeprezen Wichita Recordings. Op het album laat de band ook een wat meer toegankelijk geluid horen, zoals bijvoorbeeld blijkt uit het heerlijk jengelende slacker liedje ‘Gimme Something’ – met bijbehorende Creedence Clearwater Revival tribute video.

FIDLAR live:
2 maart Melkweg – Amsterdam
9 maart Bruis at the Docks – Maastricht
10 maart Where The Wild Things Are Festival – Zeewolde

http://www.youtube.com/watch?v=Ply3CoGZHlM
Deel: