Johnny Cash zal door de U.S. Postal Service dit jaar geëerd worden met zijn eigen postzegel. De country legende zal onderdeel zijn van een serie postzegels met “Music Icons”. De afbeelding van Cash is een foto genomen door Frank Bez voor het uit 1963 daterende album ‘Ring of Fire: The Best of Johnny Cash’.

Cash’s postzegel ging door een zware selestieprocedure. “We krijgen ieder jaar ruim 40.000 suggesties voor postzegels, helaas kunnen er maar 20 gehonoreerd worden”, vertelde Mark Saunders, een vertegenwoordiger van de U.S. Postal Service. “De 40.000 suggesties worden door een commissie bekeken en teruggebracht naar zo’n 20 stuks, waarna de Postmaster General zijn goedkeuring moet gaan geven”, aldus Saunders. Wanneer de postzegel op de markt komt is nog onbekend. Wel is er al bekend gemaakt dat er dit jaar nog meer zegels uit de serie “Music Icons” zullen uitgegeven worden.

Deel: