De hoekstenen van de Britse electronische muziek OMD, beter bekend als Orchestral Manouvres in the Dark brengen dit jaar een nieuw album uit. ‘English Electric’, geschreven, opgenomen en gemixt door de band zelf, Andy McCluskey en Paul Humphreys, is een 12 tracks tellende brief aan technologie, de ruimte, liefde en een grote comeback voor de band wiens uit 1980 daterende hit ‘Enola Gay’ te horen was tijdens de openings ceremonie van de vorig jaar gehouden Olympische Spelen.

Niemand minder dan Karl Bartos (Kraftwerk) heeft zijn medewerking verleend aan het nieuwe album van OMD. ‘English Electric’ zal vanaf 8 april in de winkels liggen, OMD’s nieuwe single ‘Metroland’ vanaf 25 maart. De originele line-up, bestaande uit Andy McCluskey, Paul Humphreys, Malcolm Holmes en Martin Cooper geven komende lente een aantal concerten, dit ter viering van hun 35-jarig jubileum.

Tracklisting ‘English Electric’:

1. ‘Please Remain Seated’
2. ‘Metroland’
3. ‘Night CafĂ©’
4. ‘The Future Will Be Silent’
5. ‘Helen of Troy’
6. ‘Our System’
7. ‘Kissing The Machine’
8. ‘Decimal’
9. ‘Stay With Me’
10. ‘Dresden’
11. ‘Atomic Ranch’
12. ‘Final Song’

Deel: