Laura Jansen brengt haar tweede album op 22 maart uit in Nederland. De rest van Europa volgt een dag later. ┬áHet album met de titel “Elba” wordt voorafgegaan door de single “Queen Of Elba”, die op 19 februari zal verschijnen.

“Elba” is de opvolger van het debuutalbum “Bells” uit 2009, waarmee ze een groot succes had Europa en die haar een platina plaat in Nederland opleverde. Het album stond bijna 2 jaar in de album top 100.

‘Elba’ wordt geproduceerd door Matt ‘Aqualung’ Hales (Lianne La Havas, Jason Mraz) en de titel verwijst naar het Italiaanse eiland waar Napoleon Bonaparte 300 dagen doorgebracht in ballingschap. Gastoptredens zijn er van Ed Harcourt in “Call To Arms” en Tom Chaplin (Keane) in “Same Heart”, HET Serious Request nummer van 2012.

Op 7 april Laura Jansen begint haar tour door Europa, te beginnen in Nederland. Hierbij zal ze Doornroosje, De Effenaar, Paard van Troje, De Oosterpoort, Tivoli Oudegracht en Paradiso aandoen. De kaartverkoop voor deze concerten start op zaterdag 19 januari.

Deel: