Goed nieuws voor de fans van Claw Boys Claw! De mannen zijn terug en wel met een nieuw album, ‘Hammer’. Opgenomen en gemixed in La Chapelle Studios en Schenk Studio door Jan fucking Schenk en geproduced door Björnfucking Ottenheim (zZz). Vanaf 1 maart verkrijgbaar en bovendien gaan ze rondom release ook touren. Claw Boys Claw bestaat gewoon weer, en voor het grootste deel zijn het de bekende gezichten: Peter Te Bos en John Cameron, bassist Marcus Bruystens en een nieuwe drummer: Jeroen Kleijn (Daryll-Ann, Johan).

Samen met gitarist John Cameron vormt Peter Te Bos al sinds 1983 de harde kern van CBC. Grote stadsrock uit wat de grootste garage van Nederland moet zijn, met shady stegen en shocking swamps. Parkeergaragerock. De hoogtepunten mogen bekend zijn, maar we sommen ze graag nog eens op: Shocking Shades, De Kus, Pinkpop, Parkpop, Allespop, voorprogramma van Nick Cave als “The Hipcats”, de nederpop coverplaat Hitkillers, de hit Rosie. En toen, ineens, waren ze in 2008 terug met Pajama Day. Gelukkig was dit niet een eenmalige reunie.

De titel van het nieuwe album ‘Hammer’ schijnt te refereren aan Pete Seeger’s If I Had a Hammer, de ‘civil rights movement’ en dat een hamer zowel voor opbouw als afbraak gebruikt kan worden. Of dit echt zo is, dat zullen we misschien nooit weten, maar het klinkt als een plausibele betekenis. Een ander leuk detail is dat er voor het eerst sinds jaren eindelijk weer een Claw Boys Claw album op vinyl uitgebracht gaat worden. En wel een mooie combi-uitgave van een 12” met daarbij een 10”. Maar dit is nog lang niet alles. Meer nieuws over Claw Boys Claw volgt snel..

Deel: