De Haagse band Di-rect heeft het nieuwe jaar in Den Haag om precies 24:00 uur ingeluid met een vredesboodschap. Op het Haagse strand vond een bijzonder schouwspel plaats, waarbij 30.000 witte (biologisch afbreekbare) ballonnen, deels in de vorm van vredesduiven, de duisternis in werden gelaten om het nieuwe jaar te vieren. Het evenement was live te volgen op RTL7. Voor Den Haag is 2013 een bijzonder jaar, want het Vredespaleis, hét symbool van de internationale stad van vrede en recht, bestaat honderd jaar. Reden voor Den Haag om een ‘peace statement’ te doen.

Om precies middernacht vond op het Haagse strand een nieuw evenement plaats. Met speciale lichteffecten werd op het strand de overgang van het jaartal 2012 naar 2013 getoond, waarmee het nieuwe jaar werd ingeluid. Het jaartal werd omringd door 30.000 biologisch afbreekbare ballonnen, die de donkere lucht boven het strand en de zee verlichtten. Als ambassadeur van de internationale stad van vrede en recht stad verkondigde de band Di-rect de vredesboodschap. Het evenement was live te volgen op RTL7. “Een mooi Haags gebaar”, aldus de burgemeester van Den Haag, Jozias van Aartsen. “Het Vredespaleis, dat honderd jaar geleden werd gebouwd, belichaamt dat Den Haag alles doet om de internationale rechtsorde te versterken en vrede en veiligheid wereldwijd te bevorderen. Daar past zo’n echte Haagse nieuwjaarsboodschap bij.”

Deel: