Sinds 1960 wordt de muziekprijs Edison al uitgereikt en dit jaar waren er weer verrassende winnaars in de categorieën van de Jazz en World muziek. Martin Fondse, met medewerking van Eric Vloeimans en het Matagi Quartet haalde de Jazz Nationale Edison op. In de categorie World was het Ensemble The Gurdjieff Folk instruments de winnaar. Het optreden met de twee Duduk spelers betoverden de zaal  met hun hypnotiserende geluid. Belangrijkste prijs van de avond is de Jazzism publiekprijs die gewonnen werd door saxofonist Bart Wirtz die Candy Dulfer en Wouter Hamel achter zich weet te houden. De Edison kent ook Internationale categorieën in Jazz en Jazz vocaal: winnaars hier de innemende en zeer getalenteerde Christian Scott en Vocaal natuurlijk Greogory Porter die dit jaar met o.a. optredens op NSJ en Paradiso als een komeet omhoog is geschoten. Het tweede gedeelte door Co de Kloet gepresenteerde show is voor Dee Dee Bridgewater die acht nummers ten gehore brengt. Zij ontvangt de Jazz Oeuvre prijs uit handen van de wethouder van Eindhoven. Als Dee Dee openlijk flirt met de wethouder levert dat vrolijke momenten op en komt de wat tamme zaal eindelijk in beweging. De toegift met Christian Scott met het nummer Stitched Up is een waardige van deze feestelijke avond.

Deel: