Auditie opnames van The Beatles die ooit door platenmaatschappij DECCA werden afgewezen zullen komende week in Londen geveild worden. Opgenomen op nieuwjaarsdag 1962 in de Decca’s North London studios, bevat de tape 10 demo’s met drummer Pete Best, die later vervangen zou worden door Ringo Starr.

De band, met de naam the Silver Beatles, speelde tijdens deze sessie 15 nummers, maar uiteindelijk bleven er 10 nummers over die opgenomen zouden worden. De avond voor de sessie reisden ze van Liverpool naar Londen maar raakten onderweg verdwaald. Met pijn en moeite kwamen ze net op tijd voor de sessie die gefinancieerd werdt door manager Brian Epstein. Decca wees de Beatles af, met als reden dat gitaarbandjes uit de mode waren. Later die dag deden de Tremeloes ook auditie, zij kregen wel een contract. Na deze grote fout haalde Decca met de Rolling Stones wel een grote band binnen.

De tape die nu geveild gaat worden is uniek. Ted Owen van veilinghuis Fame Bureau laat weten dat de kwaliteit van de opnames subliem zijn. “deze hoge kwaliteit hebben we nog niet eerder gehoord”, aldus Owen. Wil je deze tape in je bezit krijgen dan moet je wel even je spaarrekening aanspreken, de geschatte waarde zal liggen tussen $29,000 en $32,000. Omdat de Beatles copyright hebben lijkt een commerciele release hoogst onwaarschijnlijk.

Deel: