Coldplay is van plan om de komende 3 jaar geen grote concerten meer te gaan geven. De Britse rockers gaven afgelopen woensdag een concert in Brisbane waarna frontman Chris Martin de opmerking maakte dat de band het touren zat is. Coldplay is al sinds 2011 op tournee ter promotie van hun album getiteld ‘Mylo Xyloto’. “Dit is ons laatste grote concert voor tenminste een jaartje of 3”, vetelde Martin na het concert tegen de pers en voegde er aan toe dat hij nog niet wilde stoppen met de muziek.

Het bericht komt een paar weken nadat de band heeft laten weten dat er een nieuw album aan zit te komen. Tijdens een interview voor een Australisch radiostation liet Martin weten dat de titel van dit album een stuk makkelijker uit te spreken zalzijn. Coldplay staat op 30 en 31 december op het podium tesamen met Chris’ vriend Jay-Z in het Barclays Center in Brooklyn, New York. Ook heeft de band in februari 2013 een aantal concerten gepland staan in Latijns Amerika. Het is nog onduidelijk of ze na deze concerten kleinere shows zullen gaan geven.

Deel: