Lenny Kravitz gaat de hoofdrol spelen in een film over de laatste levensjaren van niemand minder dan Marvin Gaye. De film wordt gemaakt door Julien Temple, de man die ook verantwoordelijk was voor de documentaire ‘London: The Modern Babylon’, die afgelopen zomer haar premiere had tijdens de Cultural Olympiad. Ook regisseerde hij de film ‘Absolute Beginners’ en films over de Sex Pistols.

De film over de laatste levensjaren van Gaye gaan over de periode vanaf 1981, toen hij in Londen woonde en verslaafd was aan alcohol en problemen had met de belastingdienst. Hij werd toen “gered” door muziekpromotor Freddy Cousaert en nam hem mee naar zijn huis in Oostende, BelgiĆ« om daar te herstellen. Deze rol is Kravitz’s eerste hoofdrol, hij speelde al eerder kleine rolletjes in films als ‘The Hunger Games’, ‘Precious’ en ‘Zoolander’.

Deel: