Hans van den Burg, ook wel muzikaal columnist genoemd, heeft tot nu toe altijd geprobeerd de schijnwerpers te mijden en geen BN’er te worden, maar vanaf half september van dit jaar zal hij er toch aan moeten geloven. 15 albums na dat beruchte jaar 1977 waarin ‘10 mistakes’ uitkwam, is datzelfde inmiddels klassieke album toe aan een sensationele heruitgave en wel als twee keer 10 inch wit vinyl in origineel artwork met maar liefst vier nooit eerder uitgebrachte bonustracks, waaronder het epische ‘Strange Brew’ en de meezing single ‘Girls Can’t Leave Me’. U leest het goed, ook de typische Sportivo humor is er nog steeds!

Aan het uitkomen van het doorbraak album is een theatertour verbonden, met de veelzeggende titel “How to Make 10 Mistakes”. Gruppo Sportivo is hard op weg de langst bestaande band van Nederland te worden. Hoe komt dat? Hun albums klinken nooit hetzelfde, hun looks veranderen met de tijd mee en het belangrijkste, ze hebben nog steeds enorme lol in muziek maken. Zanger en gitarist Hans van den Burg schrijft nog elke week minstens twee liedjes.

Slechts één keer was Gruppo in het verleden in het theater te zien (‘Typisch Sportivo’, 1994) en pas recentelijk lieten ze zich in ‘Het Geheim van Succes’ weer verleiden een mix van hun oude en meer recente materiaal – van ‘topless 16’ (2004), ‘Rock Now, Roll Later’ (2006) en ‘The Secret of Success’ (2011) – acoustisch ten gehore te brengen. Dat pakte zo verrassend goed uit dat een vervolg  onvermijdelijk is.

In hun nieuwe show ‘How to Make 10 Mistakes’ laat Gruppo Sportivo vóór de pauze aan de hand van anecdotes en liedjes horen hoe ze ná de pauze tot het integraal spelen van één van hun succesvolste albums, ‘10 Mistakes’, gekomen zijn. Aangestoken door hun enthousiasme zingt u ‘Beep Beep Love’ weer feilloos mee, haalt uw Duits op bij ‘Armee Monica’ en staat vet te swingen op ‘Rubber Gun’. Kortom, niets staat een heerlijk nostalgisch avondje meer in de weg!

Gruppo Sportivo
Hans van den Burg – gitaar / zang
Peter Calicher – toetsen
Max Mollinger – drums
Joris Lutz – bas
Lies Schilp- zang/ dans/ percussive
Inge Bonthond- zang/ dans/ percussie

Speeldata
24 november Theater De Speeldoos, Baarn
29 november Schouwburg De Meerse, Hoofddorp
1 december Schouwburg Het Park, Hoorn
6 december Stadsschouwburg De Maagd, Bergen op Zoom
7 december Stadsschouwburg Enschede
8 december Theater De Stoep, Spijkenisse
12 december Het Arsenaal, Vlissingen
13 december Stadsschouwburg De Harmonie
15 december Theater De Poorterij, Zaltbommel
19 december TheaterHotel De Oranjerie
21 december Schouwburg Amphion
29 december Theater De Schalm, Veldhoven

Deel: