Gisteren was Jan Smit in Hotel New York in Rotterdam voor interviews in verband met de film Het Bombardement, waarin hij een hoofdrol speelt.Tijdens de lunchpauze werden hij en Roos van Erkel (zijn tegenspeelster in de film) overvallen met een gouden single voor Sla Je Armen Om Me Heen, het themanummer van Het Bombardement. De originele versie van het nummer stond al op zijn album Vrienden, maar Jan heeft de track speciaal voor de film opnieuw opgenomen met Roos van Erkel. Uiteraard wilden zij graag samen even poseren met de gouden award.

Foto (c) W.F HOOGENDORP

Vorige week al brereikte Jan’s album Vrienden de platina status door de verkoop van meer dan 50.000 exemplaren. Ook deze fraaie award werd vol trots door Jan aan de verzamelde pers getoond.

Het album Vrienden is afgelopen zomer verschenen en leverde tot nu toe al drie nummer één singles op: Echte Vrienden (met Gerard Joling), Altijd Daar en Sla Je Armen Om Me Heen. Onlangs verscheen de platinum edition van Vrienden, waaraan ook de filmversie van Sla Je Armen Om Me Heen is toegevoegd en waarbij een gratis dvd zit verpakt met daarop meer dan drie uur materiaal van Gewoon Jan, waaronder dus veel beelden uit dit jaar, waarin hij zijn 15-jarig jubileum viert.

2012 is sowieso een bijzonder jaar voor Jan Smit, want onlangs gaf hij vijf concerten in Ahoy, zag zijn biografie ‘Het Geheim van de Smit’ het levenslicht en vanaf 20 december zal de film Het Bombardement in de bioscopen gaan draaien.

Deel: