Racoon heeft voor het eerst in de geschiedenis van de band een Nederlandstalig nummer opgenomen. ‘Oceaan’ is speciaal geschreven voor de film ‘Alles Is Familie’, die op donderdag 22 november in de bioscopen gaat draaien met in de hoofdrollen Carice van Houten, Thijs Römer en Benja Bruijning. ‘Oceaan’ heeft een prominente rol in de film.

Kim van Kooten, die het scenario voor zowel ‘Alles Is Liefde’ als ‘Alles Is Familie’ schreef, weet wat de kracht van het juiste nummer op het juiste moment in een film kan zijn: “Ik herinner mij het magische moment – in 2007 – waarop (regisseur) Joram Lürsen, (editor) Peter Alderliesten, (producent) Frans van Gestel en ikzelf in de montagekamer zaten en het (speciaal voor de film geschreven) nummer ‘Alles Is Liefde’ van BLØF onder de openingssequentie van de film zetten. We kregen alle vier kippenvel. Dat zelfde gevoel bekroop ons nu – vijf jaar later – opnieuw, toen de heren van Racoon ons het liedje ‘Oceaan’ kwamen laten horen. Het liedje is van wezenlijk belang voor het einde van de film.”

Afgelopen dinsdag gingen Bart en Dennis van Racoon op bezoek bij een aantal radiostations, waaronder 3FM, om ‘Oceaan’ te laten horen. Op vrijdag 16 november brengt Universal het album ‘Alles Is Familie – Muziek Uit De Film’ uit. Behalve ‘Oceaan’ staan ook nummers van onder anderen Ben Howard, Lionel Richie, Mika en Michel Kiwanuka op het album. Uiteraard ontbreekt ook de titeltrack van de film, ‘Liever Dan Lief’ van Gers Pardoel en Doe Maar, niet.

Deel: