Truckers noemen het “Guitar Town” met een goede reden. Waarschijnlijk is er géén andere plek ter wereld waar er meer “six-strings” te zien zijn dan in Nashville. De komende twee maanden zullen zullen een aantal van de meest zeldzame, kostbare en beroemde gitaren tentoongesteld staan. De gratis tentoonstelling – ‘The Guitar: An American Love Story’ is afeglopen donderdag gestart in het Tennessee State Museum te Nashville, alwaar de bezoekers de geschiedenis van de moderne muziek kunnen achterhalen door de evolutie van een van de meest blijvende instrumenten.

De collectie bestaande uit meer dan 150 gitaren, daterend van de vroege 19e eeuw tot heden, is samengesteld door de museumstaf met de hulp van 5 uit Nashville en omstreken komende verzamelaars, experts en enthousiastelingen die door middel van hun netwerk van mede-gitaarliefhebbers ervoor hebben kunnen zorgen dat de gitaren, veelal privé en museumstukken, in het Tennessee State Museum te zien kunnen zijn.

Tussen deze ooit door wereldberoemde muzikanten bespeelde gitaren staan onder andere een akoestische gitaar van “The King of Rock & Roll” Elvis Presley, en een Gibson Explorer uit 1958 van “Slowhand” Eric Clapton. Ter gelegenheid van deze schitterende expositie met prachtige instrumenten is er een catalogus samengesteld en te koop met daarin foto’s van alle 150 gitaren. In het museum hangen op diverse lokaties beeldschermen waarop opnames vertoond worden van de door wereldberoemde muzikanten bespeelde gitaren.

Deel: